13 Temmuz 2014 Pazar

lavantayagi.com olarak sizin için lavanta yağının faydaları hakkında bir yazı hazırladık iyi okumalar.

Lavanta Yağının Faydaları

Bir çok faydası bulunan hoş kokulu uçucu bir yağ olan lavanta yağı ülkemizde oldukça fazla üretilmektedir. Daha çok ihraç edilen bu yağın malesef piyasada orjinali yerine esansı satılmakta dolayısıyla lavanta yağı kullanıcıları yağın faydalarından yeterince yararlanamamaktadır. Lavanta yağı kozmetik olarak kullanılan bir yağdır.
Önemli bir uyarı esansiyel yağları içmeyiniz. Yağların faydaları vb. konularda internette ve sağda solda kulaktan dolma bilgiler mevut, ancak bunların çoğu fayda değil zarar verebilir, uçucu yağları içmeyiniz bu yağlar yapıları gereği içildiği zaman tehlikeli olmaktadırlar. Lavanta yağı neye yarar sorusunun cevabını aşağıda sizler için yazdık.

Lavanta Yağı Gerginlik


lavanta yağı gerginliğe ve strese iyi gelen bir yağdır. Lavanta yağından bu açıdan faydalanacaksanız, buhar ve tütsü olarak kullanabileceğiniz gibi, bir bezin içerisine koyacağınız lavanta tanelerinin üzerine bu yağı dökerek evinizde doğal bir koku verici yapabilirsiniz. Ayrıca lavanta sabunu gibi sabunlarla duş alabilirsiniz.

Lavanta Yağı Uyku


Lavanta yağı uyku problemlerinde oldukça etkili bir yağdır. Yastığınızın altına damlatacağınız bir kaç damla lavanta yağı daha iyi bir uyku çekmenize yardımcı olacaktır. Lavanta yağını uykudan önce alacağınız duşta da kullanabilirsiniz. Lavanta yağının sinir yatıştırdığı, gerginlik ve stresi azalttığı için uyumaya faydalı olduğu bilinmektedir.

Lavanta Yağının Cilde Faydaları


Lavanta yağı yapısı gereği ciltteki mikrop ve bakterilere karşı oldukça etkilidir. Bu yüzden sivilce gibi yağlı cilt problemlerinde kendisinden faydalanılmaktadır. Lavanta yağının sivilceleri azalttığı bilinmektedir. Lavanta yağı siğil, uçuk gibi durumlarda da cilt bakımında kullanılmaktadır. Ayrıca sedefte diğer yağlara takviye edici amaçlarla kullanılmaktadır.

Lavanta Yağının Saça Faydaları


Lavanta yağı saç bakımında kullanılan bir yağdır. Basta yağlı ve kepekli saçlar olmak üzere saç derisi sorunları olan saç tiplerinde lavanta yağından faydalanılmaktadır. Seboreik dermatit gibi saç derisi problemlerinde lavanta yağı çay ağacı yağıyla birlikte faydalanılan yağlardandır. Saçtaki yağlanmayı azalttığı bilinen bir yağdır lavanta yağı.

 

Lavanta Yağı Vücut Bakımı


Lavanta yağı ile vücut bakım ürünlerinizi zenginleştirebilirsiniz. özelikle kokusu sayseinde body lotion ve kremlerinize ilave ederseniz oldukça hoş bir koku elde edersiniz ve vücutta koku yapan bakterileri azaltıcı etkilerinden faydalanabilirsiniz. Lavanta yağını koku üreten bölgelere güneş görmemek kaydıyla direkt uygulayabilir ayak bakımında lavanta yağından faydalanabilirsiniz.
Lavanta yağının faydalarına ilişkin yazımız burada bitiyor. Sizde değerli görüş soru ve önerilerinizle yazımıza katkıda bulunabilir yazımızın daha fazla insana ulaşması için sosyal medyada paylaşabilirsiniz. Değerli vaktinizi ayırıp okuduğunuz ve paylaştığınız için teşekkür ederiz.

0 yorum:

Yorum Gönder